Hartstikke leuk dat je wilt mee denken over de toekomst van de kerk!

... en dat je de tijd wilt nemen om deze vragenlijst in te vullen. Jouw mening is voor ons heel waardevol.

In deze tweede vragenlijst geven we je een videotour door de kerk. We staan stil bij 3 modellen, of ontwerprichtingen, die invulling kunnen geven aan het programma wat Steenvlinder voor de kerk heeft bedacht.

We vertellen je in de video:

• Wat het programma is dat we realiseren (wonen, werken, publieke ruimte)
  • Waar in de kerk we dit kunnen realiseren
  • Wat dit met de ruimte van de kerkzaal doet
  • Wat de voor- en nadelen zijn van elk model.

Vervolgens willen we er aan de hand van een aantal vragen achter komen welk model goed bij jouw visie past en of er nog voor- en nadelen zijn waar wij niet aan gedacht hebben.

De video duurt circa 8 minuten. Daarna volgt een vragenlijst. De vragenlijst bestaat in totaal uit 18 vragen en duurt zo'n 10 minuten.

Deze gegevens zijn bij ons bekend:

Videotour door de kerk

Ongeldige invoer

In de video wordt gesproken over twee ruimtes in de kerk die zich goed lenen om woningen in te maken, namelijk de pastorie en het balkon (bruine gedeelte), boven de entree. In alle modellen staat dit al vast.

Basis

Entree van de kerk

Ook de entree van de kerk (roze gedeelte, zie plaatje hierboven) heeft in elk model zijn oorspronkelijke functie behouden: het blijft een entree en geeft ingang naar de woningen, werkplekken en naar de semi-publieke ruimte. Op die manier houden we een karakteristiek, herkenbaar en historisch onderdeel van de kerk voor iedereen zichtbaar.

Oplossing A

Klik hier voor uitleg over oplossing A (video opent in nieuw venster)

Oplossing A gaat uit van woningen op de begane grond en kantoorruimtes in de hoogte van de kerkzaal, tot in de kap. Deze oplossing is onder andere gekozen zodat:

• De kerkzaal met haar ramen en het dak grotendeels zichtbaar blijft
  • Er geen grote veranderingen gedaan hoeven worden aan het dak en de ramen

Kenmerk van de woningen is o.a.:

• Dat deze een buitenruimte hebben (via zijgevel)

Kenmerk van de kantoren is o.a.:

• Dat deze transparant zijn, ontsloten met een trap naar boven.

Model A

Ongeldige invoer

Misschien is er wel een nadeel wat jij als voordeel ziet of andersom. Of misschien zie jij andere voor- of nadelen.

Oplossing B

Klik hier voor uitleg over oplossing B (video opent in nieuw venster)

Oplossing B gaat uit van woningen in het midden van kerk, van beneden tot bovenin. Kantoorruimtes vind je achterin de kerk. Deze oplossing is onder andere gekozen zodat:

• De woningen genieten van de originele kerkramen, hierdoor ervaar je goed dat je in een kerk woont.
  • Er meer variatie mogelijk is in het type woningen (oppervlakte, woningtype, buitenruimtes)

Kenmerken van de woningen zijn o.a.:

• Dat dit veelal appartementen zijn
  • Dat deze een (beperkte) buitenruimte hebben in de vorm van een (frans)balkon of terras.
  • Dat je karakteristieke ramen en/of onderdelen (spanten of bogen) in de woning hebt

Kenmerk van de kantoren is o.a.:

• Dat je hiervoor onder de woningen door loopt naar achterin de kerk
  • Dat er kantoren zowel op de begane grond als op verdieping zijn.

Model B

Oplossing C

Klik hier voor uitleg over oplossing C (video opent in nieuw venster)

Oplossing C gaat uit van een gesplitste kerk, woningen aan de rechterzijde en kantoren aan de linkerzijde (bekeken vanaf binnenkomst). Deze oplossing is onder andere gekozen zodat:

• De woningen aan de rechterzijde meer mogelijkheden hebben voor buitenruimte (tuin/balkon)
  • De kerkzaal zo voor de helft (en daarmee aan één kant volledig) intact kan blijven.

Kenmerken van de woningen zijn o.a.:

• Dat dit veelal appartementen zijn, met uitzondering van de begane grond
  • Dat deze op verdieping een (beperkte) buitenruimte hebben in de vorm van een (frans)balkon of terras.
  • Dat de woningen op de begane grond een buitenruimte hebben.

Kenmerk van de kantoren is o.a.:

• Dat deze uitgevoerd zijn met transparante materialen.
  • Dat je echt het gevoel hebt dat je in een kerk aan het werken bent.

Model C

Ongeldige invoer

We hebben ook gesproken over de semi-publieke ruimte en de invulling daarvan. Als het aan ons ligt geven we hier ruimte aan ontmoeting, verbinding en doen we iets terug voor de buurt.

Ongeldige invoer

Voor de tijdelijke invulling van deze kerk werken we samen met ANNA Vastgoed & Cultuur. Zij zullen de kerk voor een tijd (ongeveer 1 jaar - vanaf na de zomer van 2020) beheren. Er komen circa 5 werkplekken beschikbaar. We stellen de kerkzaal daarnaast beschikbaar voor mensen die gebruik willen maken van de ruimte. Dat kan eenmalig of voor een langere periode. We spreken alles in overleg af. Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt? Blijf dan geabboneerd op de mailinglijst.

Heb je een idee of wil je gebruik maken van de tijdelijke invulling en heb je die nog niet bij ons gemeld? Doe dat dan rechtstreeks bij ANNA Vastgoed via info@annavastgoedencultuur.nl

Bedankt voor het invullen van de vragenlijst!

Klik hieronder op 'insturen' om je antwoorden te verzenden.